pasta
-
Sezonowa pasta z bobu
Uwielbiam bób! Mogłabym go jeść niemalże w ilościach hurtowych. Najczęściej dodaję go do lekkich sałatek, dziś postanowiłam zrobić z niego pastę, a dokładniej mówiąc hummus, którego standardowo przyrządza się z ciecierzycy. Do tego garść świeżych liści mięty i melisy wprost z balkonowego ogródka, świeżutka oliwa i pyszna pasta gotowa! Idealna do pieczywa, świetnie sprawdza się…
-
Pasta z wędzonego halibuta
Podczas ostatnich zakupów, natknęłam się na wędzonego halibuta. Od razu wpadł mi do głowy pomysł, by zrobić z niego jakąś smaczną pastę, która podana na świeżym chlebie będzie stanowiła pyszne śniadanie. Smacznych i zdrowych ryb nigdy za wiele. Do tej pory pasty rybne robiłam zazwyczaj z makrelą, tym razem mała zmiana co do ryby, reszta przepisu…