łosoś

Łosoś w sosie teriyaki domowej roboty

Domowy sos teriyaki to genialny pomysł na wykorzystanie resztek warzyw z lodówki i tym samym stworzenie czegoś iście królewskiego. Serio! Sos, który świetnie smakuje nie tylko z łososiem, ale też z samymi warzywami na bazie których powstał. Jeśli dodać do tego ryż… mniam! Pomysł na przepis podsunął nam Julian Karewicz podczas warsztatów kulinarnych promujących platformę […]

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Kilkanaście minut przygotowywania, czterdzieści minut pieczenia czyli mniej niż godzina w kuchni i voila! – obiad gotowy. łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim łosoś norweski surowy (filet ok 300 g) szpinak baby (1 opak, można użyć mrożonego) czosnek (2 ząbki) masło (1 łyżka) sól i pieprz do smaku dowolna przyprawa do ryb (patrzcie na skład!) […]