Kolejna sałatka typu fast food, tyle, że w zdrowej wersji – lekka, pożywna i bardzo smaczna. W kuchni bardzo lubię łączyć smaki i choć niektóre na pierwszy rzut oka zupełnie do siebie nie pasują, to zapewniam, że słodkie mango, lekko słona feta i kwaśny sos są zestawieniem idealnym!
składniki:
- 1/2 opak mixu sałat
- 1/2 opak kiełków słonecznika
- 1/2 mango
- 1/4 opak sera feta
- 2 krążki cebuli
- 4 pomidory koktajlowe
- sos: 3 łyżki oliwy z oliwek + 3 łyżki soku z cytryny + sól i pieprz do smaku
Całość wrzucamy do miski i polewamy sosem. Od razu podajemy, najlepiej z kawałkiem ciemnego pieczywa (polecam żytni na zakwasie, np. ze słonecznikiem).
Co o tym myślisz?