Od dwóch dni gdzie nie spojrzę, wszyscy nagle jak jeden mąż piszą o powrocie do śniadania w postaci owsianki? Przypadek?`Hmm…
Zaskoczę wszystkich! U mnie nie będzie dziś ani o owsiance, bo to już byłoby nudne, ani o powrocie do niej, gdyż jadam ją w miarę regularnie. Dziś będzie za to o banalnie prostym przepisie na zdrowe, szybkie i smaczne placki owsiane z bananem i masłem orzechowym, które podobnie jak owsianka dają przyjemnego kopa i pozwalają normalnie funkcjonować do czasu kolejnego posiłku:)
składniki:
- 2 banany
- 2 łyżki miodu płynnego
- 8 łyżek płatków owsianych
- masło orzechowe, ilość wedle uznania
Obrane ze skóry banany wrzucamy do niewielkiego pojemnika, dodajemy miód i miksujemy na papkę. Dokładamy płatki i za pomocą łyżki mieszamy. Na blachę do pieczenia wykładamy papier, robimy kleksy z powstałego ciasta. Nie za duże, nie za małe, kształt i wielkość wedle uznania. Zapiekamy przez 8-10 minut w temperaturze 185 °C. Gdy placki nieco ostygną smarujemy masłem orzechowym (zamiast niego możemy użyć miodu).
Niech moc będzie z Wami!
Co o tym myślisz?