Wczoraj odbyła się IV edycja Food Blogger Fest, przygotowana dla wszystkich miłośników gotowania, którzy prowadzą własne blogi kulinarne. Dla mnie była to pierwsza tego typu konferencja, więc jak to zwykle bywa przed tym co nieznane, lekki stres był.
Podczas kilkugodzinnego spotkania prowadzone były seminaria, na których swoimi doświadczeniami dzielili się bloggerzy, restauratorzy oraz mistrzowie kuchni, wśród nich: Piotr Ogiński, Marta Gessler, Aleksander Baron, Janusz Profus.
Zdecydowanie mogę powiedzieć, że było to jedno z najsmaczniejszych spotkań, w jakich brałam udział w ostatnim czasie. Obecni przedstawiciele ze znanej wszystkim fabryki czekolady Wedel, przygotowali słodkie przysmaki w postaci nieziemsko smacznych pralin, każdy z uczestników mógł także zamówić dedykację na wielkiej tabliczce czekolady, zapakowanej w piękne opakowanie, oraz własnoręcznie ozdobić czekoladową łyżkę. Jakby tego było mało, mieliśmy okazję degustacji najnowszego, orzeźwiającego Ptasiego Mleczka Ice.
Dla tych, co niekoniecznie są wielbicielami słodkości, czekało stoisko z lekkimi sałatkami, które samemu można było skomponować wedle własnego uznania.
Pokochałam też kawę! I to smakową!
A burgery w ramach lunchu, przygotowane przez Meet Meat uważam za mistrzostwo świata! Zdjęcia nie dodam celowo, bo obawiam się, że niejednemu z Was zachciałoby się jeść, a północ raczej nie jest dobrą porą na takie rzeczy 😉
Całe spotkanie zorganizowane było na wysokim poziomie. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to zdecydowanie zbyt mała ilość dostępnych miejsc na warsztatach. Niestety nie udało mi się załapać ani na ten fotograficzny, ani na kawowy. No cóż, może następnym razem się uda…
Co o tym myślisz?