Pasta z wędzonego halibuta

Podczas ostatnich zakupów, natknęłam się na wędzonego halibuta. Od razu wpadł mi do głowy pomysł, by zrobić z niego jakąś smaczną pastę, która podana na świeżym chlebie będzie stanowiła pyszne śniadanie. Smacznych i zdrowych ryb nigdy za wiele.

Do tej pory pasty rybne robiłam zazwyczaj z makrelą, tym razem mała zmiana co do ryby, reszta przepisu (sprawdzonego) taka sama.

składniki:

  • 250 g wędzonego halibuta
  • 1 kostka twarogu
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka śmietany (użyłam 18%)
  •  pieprz do smaku
  • sos sojowy (lub sól)
  • dymka

Rybę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości. Cebulę kroimy w drobną kostkę i łączymy razem z rozdrobnioną rybą. Dodajemy twaróg, majonez, śmietanę, doprawiamy pieprzem i sosem sojowym. Posypujemy dymką.

Miłego dnia!

Dodaj komentarz