Makaron z zielonymi grillowanymi warzywami

Pomysł na szybki i smaczny obiad? Ależ bardzo proszę!

składniki:

  • ugotowany makaron
  • 300 g indyka pokrojonego w paski
  • garść groszku cukrowego
  • 1 średnia cukinia
  • szczypta kurkumy
  • szczypta curry
  • ok 1-2 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana 12%
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • starty parmezan

Na oleju podsmażamy pokrojonego indyka, dodajemy przyprawy, posiekany imbir. W międzyczasie grillujemy groszek i pokrojoną w cienkie paski cukinię. Gdy mięso zmięknie dodajemy śmietanę, sos rybny i ugotowany makaron, mieszamy, trzymamy na małym ogniu ok 2 minut. Przekładamy na talerz makaron, grillowane warzywa, całość posypujemy startym serem.

 

Jedno przemyślenie o “Makaron z zielonymi grillowanymi warzywami

Dodaj komentarz