Dzięki uprzejmości firmy Severin, mam okazję testować stojący blender kielichowy, który wyposażony w kilka innowacyjnych funkcji, nazwany został przez producenta Multimikserem (model SM 3737).
Podstawa miksera wykonana ze szczotkowanej stali nierdzewnej, wyposażona jest w silnik o mocy 500 wat. Szczerze mówiąc miałam wątpliwości, czy taka moc będzie wystarczająca, by dokładnie zmiksować owoce, twardsze warzywa, a nawet bakalie, w tym orzechy. Okazało się, że urządzenie bez problemu daje sobie radę. W odróżnieniu od podobnych urządzeń tego typu, sprzęt jest dość lekki i nie zajmuje dużo miejsca na stole, co jest szczególnie ważne, jeśli mamy małą kuchnię.
Urządzenie posiada obrotowy przełącznik z dwiema prędkościami do wyboru (niskie i maksymalne obroty oraz tryb pulsacyjny). Oprócz standardowego litrowego dzbanka, wykonanego z grubego i dość ciężkiego szkła, który świetnie kruszy kostki lodu i zmrożone owoce, w zestawie znajduje się coś, co podbiło moje serce – plastikowy pojemnik o pojemności 600 ml, pełniący funkcję miksera i bidonu jednocześnie! Dzięki takiemu rozwiązaniu, przygotowanego napoju nie musimy już nigdzie przelewać! Z butelki odkręcamy jedynie nasadkę z ostrzami, a w jej miejsce wkręcamy pokrywkę z zamykanym gumowy dzióbkiem i poręcznym uchwytem. No i cóż, możemy lecieć dalej! 🙂
Multi-mikser to obiecujące urządzenie do szybkiego zrobienia płynnego śniadania, zupy kremu czy deseru.
Dzisiejsza moja propozycja zdrowego, drugiego śniadania to smoothie z jabłka, gruszki, pietruszki i soku pomarańczowego. Jego przygotowanie zajęło mi 1 minutę! (w tym 15 sekund miksowania).
składniki (porcja na 600 ml):
- 1 jabłko (najlepiej lekko kwaśne)
- 1 gruszka
- 1 garść natki pietruszki
- 1,5 szkl soku z pomarańczy
Jabłko obieramy ze skórki, owoce pozbywamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do pojemnika miksującego. Dodajemy sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy. Całość miksujemy.
Co o tym myślisz?