Thank God It’s Friday … i twaróg z ziołami

Thank God It’s Friday! Tyle w temacie.

Za oknem szaro, buro i ponuro, a u mnie od rana kolory. Twarożek z jogurtem naturalnym, do tego zielona dymka, przepyszne, aromatyczne zioła prowansalskie przywiezione z Francji (jeśli ktoś, kiedyś będzie, polecam zaopatrzyć się w sporych ilościach, bo ich smak i aromat nie mają sobie równych!), sól i pieprz do smaku. Do tego czerwone, soczyste pomidory koktajlowe, kawałek świeżego pieczywa z zieloną rukolą i ciemnymi, prażonymi pestkami dyni. Całość skropiona oliwą. No i kawa inka z chudym mlekiem, chociaż w taki senny dzień chyba by się przydało coś mocniejszego.

składniki:

  • twaróg
  • gęsty jogurt naturalny (ewentualnie śmietana)
  • dymka (część zielona)
  • suszone zioła prowansalskie
  • sól i pieprz do smaku

Miłego dnia!

Dodaj komentarz