Fresh salad

Dziś pogoda nas nie rozpieszcza. Kilka ciepłych, słonecznych dni rozleniwiło mnie totalnie i prawie uwierzyłam, że to już wiosna, a tu proszę…

No cóż, czy za oknem ładnie czy brzydko, jeść trzeba. Dzisiejsze śniadanie z tych szybkich, lekkich i łatwych. Rano kupiłam świeżego łososia, którego w wersji surowej zazwyczaj jadam w sushi lub z którego robię tatar, a dziś wykorzystałam go do sałatki.

składniki (porcja dla 1 osoby):

  • garść rukoli
  • kilka grubszych kawałków świeżego łososia
  • 2-3 pomidory suszone w oleju
  • 1 plaster sera capreggio
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • odrobina gęstego sosu na bazie octu balsamicznego (miałam, więc dałam)

Rukolę myjemy, wrzucamy na talerz. Łososia, pomidory i ser kroimy wedle uznania. Skrapiamy sosem sojowym i gęstym sosem, który nadaje fajnego, przyjemnego i lekko kwaskowatego posmaku.

Dodaj komentarz