Energetyczne placki owsiane z bananem

Od dwóch dni gdzie nie spojrzę, wszyscy nagle jak jeden mąż piszą o powrocie do śniadania w postaci owsianki? Przypadek?`Hmm…

Zaskoczę wszystkich! U mnie nie będzie dziś ani o owsiance, bo to już byłoby nudne, ani o powrocie do niej, gdyż jadam ją w miarę regularnie. Dziś będzie za to o banalnie prostym przepisie na zdrowe, szybkie i smaczne placki owsiane z bananem i masłem orzechowym, które podobnie jak owsianka dają przyjemnego kopa i pozwalają normalnie funkcjonować do czasu kolejnego posiłku:)

składniki:

  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • masło orzechowe, ilość wedle uznania

Obrane ze skóry banany wrzucamy do niewielkiego pojemnika, dodajemy miód i miksujemy na papkę. Dokładamy płatki i za pomocą łyżki mieszamy. Na blachę do pieczenia wykładamy papier, robimy kleksy z powstałego ciasta. Nie za duże, nie za małe, kształt i wielkość wedle uznania. Zapiekamy przez 8-10 minut w temperaturze 185 °C. Gdy placki nieco ostygną smarujemy masłem orzechowym (zamiast niego możemy użyć miodu).

Niech moc będzie z Wami!

Dodaj komentarz